Theebrood

Zelf brood maken? Met dit brood recept verras jij jouw familie deze feestdagen! Wat dit brood zo lekker en bijzonder maakt, is de English thee die als ingrediënt er in verwerkt is. Een ware traktatie voor je gasten! Naast dat je dit kan serveren tijdens de feestdagen, is dit ook een leuk High Tea recept of een brunch recept.

Ingrediënten

  • 175 gram krenten
  • 80 gram rozijnen
  • 250 ml sterke Pickwick Engelse thee
  • 260 gram bloem
  • 50 gram gekonfijte Citrus schil
  • 1 ei
  • 120 gram bruine suiker
  • ½ tl koekkruiden
  • 15 gram bakpoeder
  • Boter om in te vetten
  • Bloem om mee te bestuiven

Bereiding

  1. 01

    Gebruik een broodblik van 900 gram

  2. 02

    Kook water en maak 250 ml sterke Pickwick Engelse thee.

  3. 03

    Doe de krenten en rozijnen in een kom en giet de hete thee erover.

  4. 04

    Laat een nachtje wellen.

  5. 05

    Verwarm de oven voor op 150 graden en vet de bakvorm in met boter.

  6. 06

    Voeg de bloem, suiker, specerijen, gekonfijte Citrus schil, het bakpoeder en ei toe en meng het geheel goed samen.

  7. 07

    Giet de rozijnen en krenten af, en voeg de rozijnen en krenten toe aan het beslag.

  8. 08

    Schep het gehele mengsel in het broodblik.

  9. 09

    Bak anderhalf uur in het onderste deel van de oven. Check de gaarheid van de cake na 1 uur en bedek met folie als hij te donker dreigt te worden.

  10. 10

    Serveer je brood met boter en een lekkere, warme kop thee.

  11. 11

    Optioneel: poedersuiker gebruiken als decoratie.